ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΑ

Βάση Δεδομένων Καρδιολογικών Παραμέτρων Sentinel

Η Βάση Δεδομένων Καρδιολογικών Παραμέτρων Sentinel του κατασκευαστικού οίκου Spacelabs Healthcare Αμερικής, είναι ένα προχωρημένο εργαλείο διαχείρισης όλων των καρδιολογικών διαγνωστικών εξετάσεων κάτω από μία κοινή και ενιαία βάση δεδομένων. Λειτουργεί κάτω από τον Windows Explorer και επιτρέπει με αυτόν τον τρόπο την άμεση δικτυακή διανομή των δεδομένων που χειρίζεται.

Με τη διαχείριση δεδομένων Sentinel μπορούμε να επεξεργαστούμε τις παρακάτω διαγνωστικές εξετάσεις που παράγονται από τις αντίστοιχες καρδιολογικές συσκευές της Spacelabs Healthcare:

 • Holter Πίεσης
 • Holter Ρυθμού
 • Καρδιγράφημα ηρεμίας/ρυθμού
 • Τεστ Κόπωσης
 • Καταγραφή Συμβάντων

Holter Πίεσης OnTrak

Η νέα συσκευή καταγραφής 24ώρου πίεσης OnTrak της Spacelabs Healthcare, είναι ο συνεχιστής μίας παράδοσης άνω των 50 χρόνων στην αξιόπιστη μέτρηση της αναίμακτης πίεσης. Μια ελαφριά συσκευή με έγχρωμη οθόνη 2,4'' και Ελληνικό μενού λειτουργίας, επιτρέπει τον εύκολο προγραμματισμό ακόμα και χωρίς να προηγηθεί σύνδεση σε Η/Υ. Πιστοποιημένο από όλους τους γνωστούς οργανισμούς αποτελεί επιτομή και πρωτοπορία για μία ακόμη φορά στο χώρο της 24ώρου καταγραφής πίεσης. Σε συνδυασμό με το λογισμικό Sentinel μπορεί να απεικονίσει εκτός από τις μετρήσεις Συστολικής και Διαστολικής Πίεσης και την κίνηση του ασθενούς με το ενσωματωμένο επιταχυνσιόμετρο που δίνει επιπλέον πληροφορίες για την θέση και κίνηση του ασθενούς κατά την διάρκεια λήψης της αναίμακτης πίεσης.

Holter Πίεσης 90217Α

Η συσκευή 90217Α είναι συνεχιστής των προηγούμενων συσκευών 90207/217 της Spacelabs Healthcare που με παρουσία πάνω από 25 χρόνια στην αγορά, έδωσαν τον τίτλο της πιο αξιόπιστης συσκευής που εμφανίζεται σε πάνω από 500 καταχωρήσεις επιστημονικών άρθρων και μελετών γύρω από την καταγραφή 24ώρου πίεσης.

Με βάρος μόλις 250γρ και λειτουργία με 3 μπαταρίες ΑΑ είναι εύκολο στη χρήση και τοποθέτηση στον ασθενή. Μπορεί να συνδεθεί μέσω της ειδικής επικοινωνίας υπερύθρων σε θύρα USB του Η/Υ και να λειτουργήσει σε συνδυασμό με το λογισμικό Sentinel.

Αυτός ο συνδυασμός της άνεσης και αξιοπιστίας έχουν καταστήσει τα καταγραφικά πίεσης της Spacelabs τις υπ'αριθμό 1 συσκευές στην προτίμηση της παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας. 

Καταγραφικό Holter Ρυθμού LifecardCF

Το καταγραφικό holter ρυθμού Lifecard CF είναι μια μικρή όγκου συσκευή με βάρος μόλις 118γρ (συμπεριλαμβανομένου της μπαταρίας και του καλωδίου ασθενούς). Διαθέτει οθόνη ώστε κατά την έναρξη του τεστ να μπορεί να ελεγχθεί η ποιότητα καταγραφής. Το σήμα καταγράφεται σε αποσπώμενη μνήμη τύπου Compact Flash.Διαθέτει μοναδικά χαρακτηριστικά όπως:

 • 3-πολικό καλώδιο ασθενούς για την καταγραφή 3-καναλιών ΗΚΓ
 • Λειτουργία με μία μπαταρία ΑΑΑ και δυνατότητα καταγρφής ΗΚΓ για 7 ημέρες (full disclosure)
 • Ψηφιοποίηση σήματος χωρίς συμπίεση
 • Δυνατότητα λήψης ΗΚΓ 12-Απαγωγών με χρήση 10-πολικού καλωδίου ασθενούς (επιλογικά)
 • Υπερυψηλός ρυθμός δειγματοληψίας 4096 samples/sec (λήψη ΗΚΓ 12-απαγωγών)
 • Αυτόματη βαθμονόμηση
 • Τεχνολογία 12-bit ανάλυσης για την δυνατότητα ανίχνευσης και των πιο μικρών σημάτων P και την βέλτιστη αναγνώριση αρρυθμιών.

Καταγραφικό Holter Ρυθμού EVO

Το καταγραφικό holter ρυθμού EVO είναι μια εναλλακτική λύση για νοσοκομεία και κλινικές με απαιτητικό φορτίο περιστατικών. Είναι μικρού όγκου και βάρους μόλις 72γρ (συμπεριλαμβανομένου της εσωτερικής μπαταρίας και του καλωδίου ασθενούς). Διαθέτει οθόνη ώστε κατά την έναρξη του τεστ να μπορεί να ελεγχθεί η ποιότητα καταγραφής. Μερικά μοναδικά χαρακτηριστικά της συσκευής είναι:

 • Το σήμα καταγράφεται σε εσωτερική μνήμη με διάρκεια 24/48 ώρες
 • Διαθέτει εσωτερική επαναφορτιζόμενη μπαταρία (Dynamic Energy Source) οπότε δεν απαιτείται χρήση εξωτερικών μπαταριών.
 • Η μεταφορά δεδομένων γίνεται με την τοποθέτηση της συσκευής στην ειδική του βάση.
 • Κατά την διάρκεια μεταφοράς των δεδομένων εκτελείται και η φόρτιση της μπαταρίας οπότε η συσκευή είναι έτοιμη για τον επόμενο ασθενή.
 • Υψηλός ρυθμός δειγματοληψίας 2048 samples/sec
 • 4-πολικό καλώδιο ασθενούς για την καταγραφή 3-καναλιών ΗΚΓ

Λογισμικό Ανάλυσης Pathfinder SL

Ο κατασκευαστικός οίκος Spacelabs Healthcare με εμπειρία πάνω από 50 χρόνια σε συστήματα ανάλυσης holter ρυθμού, παρουσίασε το νέο λογισμικό Pathfinder SL και συνεχίζει αυτή τη μακριά παράδοση. Το λογισμικό Pathfinder SL σχεδιάστηκε εξ αρχής με γνώμωνα τον ιατρό και τις απαιτήσεις γρήγορης και αξιόπιστης ανάλυσης.

Ασύρματη Λήψη ΗΚΓ σε Η/Υ

Το σύστημα λήψης ΗΚΓ είναι μια μικρού μεγέθους και όγκου συσκευή που λαμβάνει, ψηφιοποιεί και μεταφέρει τα δεδομένα ΗΚΓ σε Η/Υ που έχει το λογισμικό Sentinel ασύρματα μέσω της τεχνολογίας bluetooth.

Το σύστημα εκτός από ΗΚΓ ηρεμίας/ρυθμού μπορεί να επεκταθεί σε Σύστημα Κόπωσης.

Καρδιογράφοι CardioExpress SL6A/12A

Οι καρδιογράφοι CardioExpress SL6A SL12A καλύπτουν τις βασικές ανάγκες ενός εργαστηρίου στον τομέα λήψης ΗΚΓ 6 και 12 καναλιών αντίστοιχα.

Καρδιογράφος CardioExpress SL18A

Ο καρδιογράφος CardioExpress SL18A είναι ένα σύστημα υψηλών τεχνικών προδιαγραφών με δυνατότητα λήψης 18-Απαγωγών.