ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΕΡΙΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ

Ο νέος Αναλυτής Αερίων Αίματος IRMA LH του οίκου Lifehealth Αμερικής είναι μια συσκευή που χρησιμοποιεί την τεχνολογία ξηράς χημείας και συνεχίζει μία παράδοση 25 χρόνων στο χώρο μέτρησης αερίων αίματος και ηλεκτρολυτών.
Ο Αναλυτής Αερίων Αίματος IRMA LH είναι η νέα συσκευή του οίκου Lifehealth Αμερικής και ξεχωρίζει με την σύγχρονη εμφάνισή της. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αναλυτή είναι:
  • Μικρό βάρος, μόλις 2κλ, κατάλληλο για μεταφορά. 
  • Έγχρωμη οθόνη αφής 8,4'' για την εύκολη χρήση
  • Ελληνικό μενού οδηγιών στην οθόνη
  • Ενσωματωμένος θερμικός εκτυπωτής για την αποτύπωση των αποτελεσμάτων
  • Ενσωματωμένος ηλεκτρονικός (EQC) και θερμικός (TEMP)  έλεγχος
  • Αποθήκευση μεγάλου αριθμού δεδομένων στην εσωτερική μνήμη
  • Μεταφορά δεδομένων σε εξωτερικό σύστημα
Το λογισμικό του αναλυτή στηρίζεται σε λειτουργικό Android που του επιτρέπει την εύκολη διεπαφή με άλλες συσκευές και αυτόματη αναβάθμιση μέσω σύνδεσης στο διαδίκτυο με την ενσωματωμένη επικοινωνία Wi-Fi. ​Επιπλέον χαρακτηριστικά είναι:
  • Δυνατότητα σύνδεσης με τεχνολογία bluetooth σε συγκεκριμένη συσκευή μέτρησης Κορεσμού Οξυγόνου SpO2 της οποίας οι μετρήσεις μεταφέρονται στον αναλυτή IRMA LH για την πιο σωστή απόδοση των υπολογιζόμενων παραμέτρων που εμπεριέχουν την τιμή του κορεσμού
  • Απλή και ευανάγνωστη αποτύπωση των αποτελεσμάτων μέσω της έγχρωμής παρουσίασης κάθε παραμέτρου όπου το πράσινο σημαίνει κανονικές τιμές, το κίτρινο οριακές και το κόκκινο εκτός ορίων
  • Λειτουργία τόσο με την ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία όσο και με τροφοδοσία τάσης πόλεως
image-252668-logismiko.jpg

image-252667-bravo.jpg
Η κασέτα ξηρής χημείας προορίζεται για μία μέτρηση. Έτσι δίνεται στους χρήστες η δυνατότητα να προμηθεύονται κασέτες ανάλογα με τις ανάγκες τους.
Βασικό χαρακτηριστικό της κασέτας είναι ότι φυλάσσεται σε θερμοκρασία δωματίου (δεν απαιτείται ψυγείο) και άρα είναι έτοιμο προς χρήση ανά πάσα στιγμή.
image-252667-bravo.jpg
Η έγχυση του αίματος γίνεται μετά την τοποθέτηση της σύριγγας στην οπή στο πάνω μέρος της κασέτας. Πριν την έγχυση έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία βαθμονόμησης της κασέτας. Η διάταξη αυτή της σύριγγας τοποθετημένης στην οπή αποτελεί ένα κλειστό κύκλωμα που εμποδίζει το αίμα να έρθει σε επαφή με τον χρήστη συμβάλλοντας έτσι στην ασφαλή λειτουργία.
Τα βήματα που απαιτούνται για εκτέλεση μιας μέτρησης υποδεικνύονται στην οθόνη με σχετικά VIDEO μικρής διάρκειας.
Η μέτρηση ολοκληρώνεται σε περίπου 30δλ και κατόπιν εκτυπώνεται η σχετική αναφορά στον ενσωματωμένο θερμικό εκτυπωτή.

image-252667-bravo.jpg
Ανάλογα με την κασέτα (cartridge) που επιλέγουμε έχουμε ένα διαφορετικό σετ μετρήσεων. Σε κάθε κασέτα εκτός από τις μετρούμενες τιμές υπάρχουν και οι υπολογιζόμενοι παράμετροι που υποδείχνονται με το πράσινο χρώμα στον παραπάνω πίνακα.
image-252667-bravo.jpg
Ο κατασκευαστικός οίκος Lifehealth σε συνεργασία με κτηνιατρικά τμήματα πανεπιστημίων στις ΗΠΑ μελέτησε τα αποτελέσματα μετρήσεων αερίων αίματος και ηλεκτρολυτών σε οικόσιτα ζώα με αποτέλεσμα να παρουσιάσει την Κτηνιατρική εκδοχή της συσκευής ως IRMA Vet. Στο αντίστοιχο λογισμικό ενσωματώθηκαν τα όρια που καθορίστηκαν από πανεπιστημιακές μελέτες έτσι ώστε να δίνεται στο χρήστη η δυνατότητα γρήγορης ανάγνωσης των αποτελεσμάτων.
Ανάλογα με ζώο (σκύλος, γάτα, άλογο) που δηλώνεται στην αρχή της μέτρησης, η συσκευή παραθέτει τα αποτελέσματα με χρωματικές διαφορές έτσι ώστε το πράσινο να συμβολίζει φυσιολογικές τιμές, το κίτρινο οριακές και το κόκκινο εκτός ορίων.
Η διαδικασία μέτρησης είναι ίδια με τη συσκευή που προορίζεται για χρήση στον άνθρωπο.